
Telex
Gasztro & Utazás
Készül a jövő növényi alapú magyar konyhája
Ács Bori
2025. augusztus 18. 16:05
Az egy éve nyílt Marumba olyan menüvel jelentkezik, amely egy új, növényi alapú magyar konyhát képzel el, hazai alapanyagokra építve. Az ételeket a pár éve vegetáriánus fogásairól híres Sajben Csaba tervezi.
MI összefoglaló
"A Marumba egyéves működés után teljesen átdolgozza menüjét: a tulajdonosok nemzetközi zöldség- és hüvelyesalapú megoldásait a magyar konyha ízeihez és tradicionális elemeihez kapcsolják. Manek Gábor aktívan részt vesz a fejlesztésben, a fogásokat Sajben Csaba tervezi; a kínálat jórészt hús-, glutén- és laktózmentes, részeiben akár vegán is lehet. A tálalás modern, több textúrát és hőfokot kombinál, gyakran csak finoman utal a magyar klasszikusokra (rakott krumpli, tökfőzelék, bableves, töltött paprika), miközben új alapanyag- és ízkapcsolatokat hoz létre. A cél a növényi alapú, fenntarthatóbb és színesebb magyar konyha megteremtése; az új menü 08.18-tól elérhető."
Hangulat:
Pozitív (78%)
Érzelmi töltet:
izgalom