
Telex
Gasztro & Utazás
Meggypálinka, kellemes savak, csokoládé és karamell – megválasztották Magyarország Tortáját
Patakfalvi Dóra
2025. július 31. 13:34
A DCJ Stílusgyakorlat fantázianevű torta Dobos József cukrászmester világhírű kreációja előtt tiszteleg.
MI összefoglaló
"A Magyar Cukrász Ipartestület 19. alkalommal rendezte meg a Magyarország Tortája versenyt, a témája idén a dobostorta volt. A gyulai Balogh László és Kis Roland által készített DCJ Stílusgyakorlat torta nyerte el a címet, mely a klasszikus dobostorta újraértelmezése, középpontjában a meggypálinka és magyar őshonos alapanyagok állnak. A második helyezett a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda, a harmadik a hévízi Mozart Cukrászda alkotása lett. A Magyarország Cukormentes Tortája díjat Kovács Alfréd váci cukrász kapta."
Hangulat:
Pozitív (90%)
Érzelmi töltet:
öröm