
Világ Gazdaság
Gazdaság & Pénzügy
Sokkal több húst eszik a világ tíz év múlva, és egyre többet hozat külföldről
VG
2025. augusztus 3. 15:09
A globális állati mezőgazdasági termelés, beleértve a tenger gyümölcseit is, 14 százalékkal fog növekedni a következő tíz évben. Az állattenyésztés és az állati termékek termelésbővülésének alapja a népességnövekedés, illetve hogy az állati termékek egy főre jutó fogyasztása is emelkedik.
MI összefoglaló
"A globális állati eredetű élelmiszerek termelése és fogyasztása a következő tíz évben jelentősen növekszik, elsősorban a népességnövekedés és az egy főre jutó fogyasztás emelkedése miatt, különösen a közepes jövedelmű országokban. Az import aránya is nő, az összes kalória 22 százalékát külföldről fogják beszerezni, ami a termelés és fogyasztás földrajzi eltérését fokozza. A mezőgazdasági termelékenység javul technológiai és befektetési fejlesztések révén, de emellett a mezőgazdasági területek bővítése is várható, különösen Afrikában és Dél-Ázsiában. Az üvegházhatású gázkibocsátás növekedése lassabb lesz, a termékek kibocsátása csökken, és elképzelhető további hatékonyságnövelés alacsony kibocsátású módszerek alkalmazásával."
Hangulat:
Semleges (55%)
Érzelmi töltet:
semleges