Aug 08, 2025 • 17:05

Infostart
Aug 08, 2025 • 17:05
Infostart
Aug 08, 2025 • 15:15
Mandiner
Aug 08, 2025 • 17:03
Pénzcentrum
Aug 08, 2025 • 15:43
Blikk
Az augusztus 20-i ünnepségek miatt Budapesten augusztus 9. és 23. között jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani, amelyek számos hidat, rakpartot és belvárosi útszakaszt érintenek. Ezzel párhuzamosan, a várható hőség miatt augusztus 9-én és 10-én időszakosan felfüggesztik a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozását. A budapesti közlekedési helyzetet tovább bonyolítják a belvárosi útburkolat-felújítások, amelyek politikai vitát is kiváltottak. Emellett egy labdarúgó mérkőzés miatt is lesz ideiglenes forgalomkorlátozás a IX. kerületben.
Az augusztus 20-i ünnepségek miatt Budapesten augusztus 9. és 23. között forgalomkorlátozások lépnek életbe.
A korlátozások érintik a rakpartokat, hidakat, a budai Vár, a belváros és a Városliget területét, valamint számos kerületet (I., II., III., V., IX., XI., XIII., XIV.).
A Budapesti Rendőr-főkapitányság részletes listát tett közzé a lezárásokról, szakaszos lezárásokról, egyirányú forgalom feloldásáról és a megállási tilalmakról.
A tilosban parkoló, elszállított járművek tulajdonosai a 06-80-180-780-as zöldszámon érdeklődhetnek.
A hőségre való tekintettel időszakosan felfüggesztik a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozását augusztus 9-én és 10-én.
A kamionstop felfüggesztése szombat 22:00 és vasárnap 06:00 óra között lesz érvényben, így a korlátozás szombaton 15:00-22:00, vasárnap pedig 6:00-22:00 között marad érvényben.
A kamionstop feloldását szakmai szervezetek kezdeményezték, az áruk minőségének megőrzése és a gyorsabb célba juttatás érdekében.
Szentkirályi Alexandra, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője kritizálta a városvezetést a belvárosi útburkolat-felújítások okozta forgalmi káosz miatt, javasolva a rakpart és a Lánchíd ideiglenes megnyitását.
Labdarúgó mérkőzés miatt augusztus 12-én ideiglenes forgalomkorlátozás lesz Budapest IX. kerületében, ahol tilos lesz megállni.
Az Infostart, Blikk, Totalcar és 24.hu cikkek részletesen ismertetik az augusztus 20-i budapesti forgalomkorlátozásokat, a rendőrségi tájékoztatásra hivatkozva, időpontokkal és érintett kerületekkel. A 24.hu kiemeli a rakpartokat, hidakat, Vár és Városliget érintettségét, míg az Infostart, Blikk és Totalcar a rendőrségi közlemény teljes listáját közli.
A Pénzcentrum, Népszava, Blikk, Economx, Magyar Nemzet, Portfolio és Menedzsment Fórum cikkek a kamionstop hőség miatti felfüggesztéséről szólnak, az Építési és Közlekedési Minisztérium közleményére hivatkozva. Mindegyik portál hasonló információkat közöl a felfüggesztés időtartamáról és indokairól.
A Mandiner cikke politikai nézőpontból közelíti meg a budapesti forgalomkorlátozásokat, Szentkirályi Alexandra (Fidesz) kritikáját emelve ki Karácsony Gergely városvezetésével szemben, az Astoria környéki felújítások és az ebből adódó forgalmi káosz kapcsán. Ez a cikk egyedüliként tartalmaz politikai véleményt és kritikát a többi, tényközlő cikkel szemben.
A Police.hu cikk egy specifikus, labdarúgó mérkőzés miatti forgalomkorlátozásról tájékoztat a IX. kerületben, ami a többi cikkben nem szerepel.